Ils recrutent:


Annonces spécialisées dans les métiers juridiques (juristes, avocats, fiscalistes, paralegal...)

Job:

Jurist (m/v/x)

16.03.24

Jobinhoud



Sta jij ook te springen om jouw juridische expertise te delen in een omgeving die net zo ambitieus en gedreven is als jij? Wil jij elke dag mee het verschil maken voor onze maatschappij? Daag jij jezelf graag uit en ben je een échte teamspeler?


Ja? Staak dan je zoektocht naar een nieuwe job en maak kennis met onze boeiende en diverse functies als jurist in Brussel en in Vlaanderen!

Jouw fiscale expertise uitbouwen, complexe dossiers onder handen nemen en ondertussen mee de toekomst van FOD Financiën vormgeven, lijkt dat iets voor jou? Dan ben je bij de Algemene Administratie van de Fiscaliteit (AAFisc) aan het juiste adres. Als medewerker bij de AAFisc werk je in het hart van de samenleving: belastinggeld doet de samenleving draaien. Zonder belastingen hebben we geen wegennet, geen kinderbijslag, geen gezondheidszorg, geen sociale bescherming. De AAFisc zoekt collega’s die zich buigen over wettelijke bepalingen en fiscale rechtspraak, en er zijn vacatures verspreid over alle provincies in Vlaanderen en in Brussel.


Zijn juridische expertise uitbouwen, schulden invorderen of geschillen behandelen jouw ding? Dan is een job in een van de invorderingsteams of juridische diensten van de Algemene Administratie van de Inning en de Invordering iets voor jou. Je verbreedt er je kennis terwijl je dossiers tot op de bodem uitzoekt om de gepaste invorderingsacties te bepalen.


Wil jij mee de samenleving beschermen, internationale handel bevorderen en meehelpen aan de strijd tegen fraude en terrorisme? Zoek je een uitdagende job met verantwoordelijkheid en een gevarieerd takenpakket? Dan heten we je graag welkom in de boeiende wereld van de Douane en Accijnzen!


Bijt jij je graag vast in juridische dossiers? Kan jij zonder enige moeite regelgeving verslinden? Ben jij een echte teamplayer met organisatie-skills om van te dromen? Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging en heb je vooral veel goesting om bij te leren? Dan hebben we jou nodig! De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie is op zoek naar nieuwe collega’s om haar verschillende pijlers op juridisch vlak te versterken.


Bij de Algemene Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie stap je mee in de strijd tegen de fiscale fraude. Geboeid door fiscaliteit en fiscale strafzaken? Dan kan je bij de Bijzondere Belastinginspectie je talent ontplooien in een geschillendienst.


Wil jij je kennis op punt stellen en als (toekomstig) topexpert onze beleidsverantwoordelijken ondersteunen? Dan verwelkomen we je graag bij de Algemene Administratie voor Beleidsexpertise en -ondersteuning.


Ben je geboeid door Personeel & Organisatie-materie, HR, het administratief en geldelijk statuut van het overheidspersoneel en het syndicaal overleg? Heb jij zin om je juridische expertise ten dienste te stellen van je collega's en de organisatie? De omzetting van nieuwe regelgeving in concrete werkprocessen en –procedures voor de Stafdienst Personeel & Organisatie (P&O) is een uitdaging die je aanspreekt? Dan is deze functie bij de juridische cel van de Stafdienst P&O van FOD Financiën echt iets voor jou.


Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en samen met onze teams te werken aan technische oplossingen, vanuit jouw juridische expertise? Wil je alle kansen krijgen om nieuwe dingen te proberen en bij te leren over IT en overheidsopdrachten? Dan is deze job bij de Stafdienst Informatie-en Communicatietechnologie (ICT) zeker iets voor jou!


Bij de Diensten van de Voorzitter werk je als strategische partner mee aan de FOD Financiën van de toekomst. We zetten ons elke dag in om het management, de diensten en de medewerkers van de organisatie te ondersteunen. Ben je een krak in het analyseren van de regelgeving? Ben je geboeid door Privacy en Informatieveiligheid? Zoek je een toffe en uitdagende job met verantwoordelijkheid en boeiende leermogelijkheden? Stel je dan zeker kandidaat en kom jouw talenten verder ontwikkelen bij de dienst Privacy en Security.



Ken je onze app al? Hier vind je een antwoord op veel van je vragen, handige tips en nog veel meer.


Indien je voor jezelf nog een beter beeld van de organisatie wil vormen, ga dan via deze link naar een aantal getuigenissen van jouw toekomstige collega’s en check zeker ook dit filmpje


Bij de uitoefening van deze functies kom je mogelijk in contact met het publiek.



Meer over de selectieprocedure?


Call Center Dienst Wervingen
FOD Financiën
Tel.: 02 572 57 71
E-mail: infojobs@minfin.fed.be


Werkgever

Kom je graag nog meer te weten over onze organisatie? Neem dan zeker een kijkje in onze app.


FOD Financiën is op zoek naar minstens 45 juristen voor verschillende diensten. De plaatsen bevinden zich in Brussel en in verschillende steden in Vlaanderen (de effectieve plaatsen en locaties zullen afhangen van de noden op het moment van indiensttreding en worden dan bekend gemaakt).


De verschillende vacante plaatsen bevinden zich in volgende algemene administraties of stafdiensten:


De FOD Financiën staat in voor de correcte en rechtvaardige inning van belastingen, accijnzen en andere taksen in België. Daarbovenop zorgt hij ervoor dat al dat geld op de juiste plaatsen terechtkomt. Daardoor kan iedereen in ons land genieten van goede infrastructuur, sociale voorzieningen en zo veel meer. Zo werken de meer dan 20.000 medewerkers van de FOD Financiën elke dag niet alleen aan hun persoonlijk welzijn, maar aan dat van heel de samenleving.


Maar de FOD Financiën is zoveel meer dan belastingen. Het is:


  • de grootste overheidsdienst en een van de grootste werkgevers van het land;

  • een organisatie met ontelbaar veel functies en competenties in allerlei vakgebieden;

  • een organisatie die veel belang hecht aan haar vier kernwaarden: gedreven, correct, integer en dienstbaar;

  • een vat vol carrièremogelijkheden: promoties, bevorderingen, interne mobiliteit,…

  • een werkgever die je de mogelijkheid geeft voortdurend je kennis en competenties te ontwikkelen met generieke en technische opleidingen.

Deelnemingsvoorwaarden




Jouw profiel:


  • Je hebt een diploma van master in het domein rechten (of gelijkwaardig).

  • Of je bent laatstejaarsstudent in een masteropleiding in het domein rechten.

Een volledige beschrijving van de deelnemingsvoorwaarden en het functieprofiel kan je terugvinden in de functiebeschrijving.

Procedure


In het kort:


  1. We screenen jouw diploma.

  2. We screenen jouw ervaring indien vereist.

  3. Je legt een test op computer af bij FOD Financiën in Brussel.

  4. Je legt een interview af online (via Teams).

Een volledige beschrijving van de procedure kan je terugvinden in de volledige functiebeschrijving.



Solliciteren











Bookmark and Share
   

Retour à la liste

Nouvelle recherche ?

Annonceurs et recruteurs : placez votre annonce sur DroitBelge.net