Ils recrutent:


Annonces spécialisées dans les métiers juridiques (juristes, avocats, fiscalistes, paralegal...)

Job:

Juridisch dossierbeheerder (m/v/x)

28.06.24

JobinhoudHeb jij een scherp oog voor detail en een passie voor juridische processen? Werk je graag gestructureerd en ben je overtuigd van het belang van een correcte dienstverlening? Dan ben jij de geknipte persoon voor een juridische functie binnen de FOD FinanciŽn want als juridisch dossierbeheerder ben jij een spil in verschillende processen binnen FOD FinanciŽn.Onze vacatures zijn verspreid over een aantal algemene administraties en een stafdienst. Ontdek voor welke boeiende jobs je kan solliciteren:


 • Wil je fiscale expertise uitbouwen en de FOD FinanciŽn van de toekomst mee vormgeven? De Algemene Administratie van de Fiscaliteit zoekt collegaís die zich buigen over wettelijke bepalingen, wetsontwerpen of fiscale rechtspraak en die toegewijd opvolgen, maar ook teamplayers die zich toespitsen op de juridische uitbouw van moeilijke dossiers.

Ontdek jouw nieuwe job bij de Algemene Administratie van de Fiscaliteit.


 • Ben jij een kennisspons en wil je je detectiveskills ontwikkelen? Dan kan je zeker een carriŤre uitbouwen binnen de Invorderingsteams of de juridische dienst van de Algemene Administratie van de Inning en de Invordering!

Ontdek jouw nieuwe job bij de Algemene Administratie van de Inning en de Invordering.


 • De samenleving beschermen, internationale handel bevorderen en meehelpen in de strijd tegen fraude en terrorisme? Een boeiende en uitdagende job met verantwoordelijkheid en een gevarieerd takenpakket? De wereld van de Douane en Accijnzen is zeker iets voor jou.

Ontdek jouw nieuwe job bij de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen.


 • Heb je zin in een boeiende en uitdagende job met een intern opleidingstraject en heel wat doorgroeimogelijkheden? Twijfel niet langer, binnen de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie zijn wij op zoek naar heel wat nieuw talent!

Ontdek jouw nieuwe job bij de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie.


 • De Stafdienst Begroting en Beheerscontrole is de bewaarder van de portefeuille van de FOD FinanciŽn en volgt het budget, de beheerscontrole en de interne controle op. Deze stafdienst voert ook alle overheidsopdrachten uit en doet dat niet alleen voor onze FOD: ook andere federale overheidsdiensten rekenen op hun medewerking voor overheidsopdrachten. Kort gezegd: als je hier de troepen versterkt, zorg je ervoor dat de FOD FinanciŽn zijn middelen efficiŽnt gebruikt.

Ontdek jouw nieuwe job bij de Stafdienst Begroting en Beheerscontrole.Ken je onze app al? Hier vind je een antwoord op veel van je vragen, handige tips en nog veel meer.


Via deze link vind je een aantal getuigenissen van jouw toekomstige collegaís.


Opgelet! Om ervoor te zorgen dat we je in de best mogelijke omstandigheden kunnen verwelkomen, zijn onze data van indiensttreding op voorhand vastgelegd. Zo kunnen we je start laten samenvallen met de start van je opleiding. De vroegst mogelijke datum van indiensttreding is 15/11/2024 (eerste werkdag 18/11/2024). Als je op deze dag niet kan starten, is de volgende mogelijke datum 15/02/2025 (eerste werkdag 17/02/2025).


Heb je vragen over de jobinhoud?
Onze contactpersonen per algemene administratie of stafdienst kan je terugvinden via de links naar onze jobs.


Heb je vragen over de selectieprocedure?
Callcenter Dienst Wervingen
Tel.: 02 572 57 71
E-mail: infojobs@minfin.fed.beDeze functie houdt een rechtstreeks en zichtbaar contact met het publiek in. In dit geval vereist de regelgeving (artikels 7 en 8 van het Koninklijk Besluit van 2 oktober 1937) dat het personeelslid geen enkel zichtbaar teken van religieuze, filosofische, politieke of vakbondsovertuigingen draagt om de openbare dienst op een neutrale manier te vertegenwoordigen tijdens deze contacten.WerkgeverFOD FinanciŽn zoekt minstens 27 gemotiveerde juridisch dossierbeheerders voor verschillende diensten. De openstaande plaatsen bevinden zich in Vlaanderen en Brussel. De plaats van tewerkstelling wordt meegedeeld wanneer je als laureaat een effectief werkaanbod krijgt. De standplaatsen hangen af van de noden bij onze diensten op moment van indiensttreding.


Je kan aangeworven worden in ťťn van de volgende algemene administraties of stafdienst:


De FOD FinanciŽn staat in voor de correcte en rechtvaardige inning van belastingen, accijnzen en andere taksen in BelgiŽ. Daarbovenop zorgt hij ervoor dat al dat geld op de juiste plaatsen terechtkomt. Daardoor kan iedereen in ons land genieten van goede infrastructuur, sociale voorzieningen en zo veel meer. Zo werken de meer dan 20.000 medewerkers van de FOD FinanciŽn elke dag niet alleen aan hun persoonlijk welzijn, maar aan dat van heel de samenleving.


Maar de FOD FinanciŽn is zoveel meer dan belastingen. Het is:


 • de grootste overheidsdienst en een van de grootste werkgevers van het land;

 • een organisatie met ontelbaar veel functies en competenties in allerlei vakgebieden;

 • een organisatie die veel belang hecht aan haar vier kernwaarden: gedreven, correct, integer en dienstbaar;

 • een vat vol carriŤremogelijkheden: promoties, bevorderingen, interne mobiliteit,Ö

 • een werkgever die je de mogelijkheid geeft voortdurend je kennis en competenties te ontwikkelen met generieke en technische opleidingen.

Kom je graag nog meer te weten over onze organisatie? Neem dan zeker een kijkje in onze app.DeelnemingsvoorwaardenJouw profiel:


 • Je hebt een graduaat of bachelordiploma in het domein recht of rechtspraktijk

 • Of je bent laatstejaarsstudent academiejaar 2023 Ė 2024 voor bovenstaande opleidingen. Dan kan je deelnemen met je inschrijvingsbewijs (met duidelijke vermelding van studiejaar, academiejaar en afstudeerrichting)

Een volledige beschrijving van de deelnemingsvoorwaarden en het functieprofiel kan je terugvinden in de functiebeschrijving.ProcedureIn het kort:


 1. We screenen jouw diploma of attest van laatstejaarsstudent (op basis van je opgeladen documenten in je werkenvoor.be account in het onderdeel "cv")

 2. We screenen jouw ervaring (indien je beschikt over een algemene gelijkwaardigheid, op basis van je geschreven werkervaring in je werkenvoor.be account in het onderdeel "werkervaring")

 3. Je legt een test op computer af bij FOD FinanciŽn in Brussel

 4. Je legt een online interview af (via Teams)

Een volledige beschrijving van de procedure kan je terugvinden in de volledige functiebeschrijving.SolliciterenSolliciteren? Vul je online-cv in en raadpleeg het volledige vacaturebericht om over alle nodige informatie te beschikken en je zo goed mogelijk voor te bereiden.Bookmark and Share
   

Retour ŗ la liste

Nouvelle recherche ?

Annonceurs et recruteurs : placez votre annonce sur DroitBelge.net