Ils recrutent:


Annonces spécialisées dans les métiers juridiques (juristes, avocats, fiscalistes, paralegal...)

Job:

Jurist (m/v/x)

29.06.23

FOD FinanciŽn is op zoek naar minstens 80 juristen voor verschillende diensten. De plaatsen bevinden zich in Brussel en in verschillende steden in Vlaanderen (de effectieve plaatsen en locaties zullen afhangen van de noden op het moment van indiensttreding en worden dan bekend gemaakt).

De verschillende vacante plaatsen bevinden zich in volgende algemene administraties of stafdiensten:

De FOD FinanciŽn staat in voor de correcte en rechtvaardige inning van belastingen, accijnzen en andere taksen in BelgiŽ. Daarbovenop zorgt hij ervoor dat al dat geld op de juiste plaatsen terechtkomt. Daardoor kan iedereen in ons land genieten van goede infrastructuur, sociale voorzieningen en zo veel meer. Zo werken de meer dan 20.000 medewerkers van de FOD FinanciŽn elke dag niet alleen aan hun persoonlijk welzijn, maar aan dat van heel de samenleving.


Maar de FOD FinanciŽn is zoveel meer dan belastingen. Het is:

 • de grootste overheidsdienst en een van de grootste werkgevers van het land;

 • een organisatie met ontelbaar veel functies en competenties in allerlei vakgebieden;

 • een organisatie die veel belang hecht aan haar vier kernwaarden: gedreven, correct, integer en dienstbaar;

 • een vat vol carriŤremogelijkheden: promoties, bevorderingen, interne mobiliteit,Ö

 • een werkgever die je de mogelijkheid geeft voortdurend je kennis en competenties te ontwikkelen met generieke en technische opleidingen. • Jobinhoud  Natuurlijk wil je een boeiende en uitdagende job. En nee, stilzitten is niks voor jou: jij wil jezelf ontwikkelen en doorgroeien binnen de organisatie waar je werkt. Maar elke dag uit werken gaan enkel en alleen voor die loonbrief aan het einde van de maand? Niet jij, jij wilt iets bijdragen aan de maatschappij, elke dag opnieuw het gevoel hebben dat wat je doet een verschil maakt. Als het even kan, met leuke collegaís die net zo gedreven zijn als jij. Waar wacht je dan nog op? Een functie als jurist bij ťťn van onze algemene administraties of stafdiensten is je vast op het lijf geschreven.
  Wil jij fiscale expertise uitbouwen en de FOD FinanciŽn van de toekomst mee vormgeven? De Algemene Administratie van de Fiscaliteit zoekt collegaís die zich buigen over wettelijke bepalingen, wetsontwerpen of fiscale rechtspraak en die toegewijd opvolgen, maar ook teamplayers die zich toespitsen op de juridische uitbouw van moeilijke dossiers.


  Zijn juridische expertise uitbouwen, schulden invorderen of geschillen behandelen jouw ding? Dan is een job in een van de invorderingsteams of juridische diensten van de Algemene Administratie van de Inning en de Invordering iets voor jou. Je verbreedt er je kennis terwijl je dossiers tot op de bodem uitzoekt om de gepaste invorderingsacties te bepalen.


  De samenleving beschermen, internationale handel bevorderen en meehelpen in de strijd tegen fraude en terrorisme? Een boeiende en uitdagende job met verantwoordelijkheid en een gevarieerd takenpakket? De wereld van Douane en Accijnzen is zeker iets voor jou.


  Bijt jij je graag vast in juridische dossiers? Kan jij regelgeving verslinden zonder enige moeite? Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging en heb je vooral veel goesting om bij te leren? Dan zijn we naar jou op zoek. Kom deel uitmaken van onze Algemene Administratie Patrimoniumdocumentatie en wie weet word jij onze nieuwe juridische spilfiguur. We zijn op zoek naar een echte teamplayer die beschikt over organisatie-skills die on point zijn. Kan je zeer doelgericht te werk gaan? Aarzel dan niet en stel je kandidaat.


  'I found a Treasure, a Treasury job'.


  Dit is de slogan waarmee de Algemene Administratie van de Thesaurie uitpakt en die de zorg die wij besteden aan de tevredenheid van onze medewerkers, perfect weergeeft. Jouw rol? Je wordt een nieuwe Jurist in een van onze competentiepolen! De financiering van de economie heruitvinden, de bijhorende regelgeving opstellen of verbeteren, financiŽle fraude en financiering van terrorisme bestrijden: allemaal kernopdrachten van de Thesaurie. Je komt er terecht in een dynamische, volledig digitale werkomgeving waar samenwerken en eigen verantwoordelijkheid opnemen centraal staan. We hopen je mogen te verwelkomen in ons team.


  Wil jij je kennis op punt stellen en als (toekomstig) topexpert onze beleidsverantwoordelijken ondersteunen?


  Ben je geboeid door Personeel & Organisatie-materie, HR, het administratief en geldelijk statuut van het overheidspersoneel en het syndicaal overleg? Heb jij zin om je juridische expertise ten dienste te stellen van je collega's en de organisatie? De omzetting van nieuwe regelgeving in concrete werkprocessen en Ėprocedures voor de Stafdienst Personeel & Organisatie (P&O) is een uitdaging die je aanspreekt? Dan is deze functie bij de juridische cel van de Stafdienst P&O van FOD FinanciŽn echt iets voor jou.


  De Stafdienst Begroting en Beheerscontrole is de bewaarder van de portefeuille van de FOD FinanciŽn en volgt het budget, de beheerscontrole en de interne controle op. De dienst Overheidsopdrachten is belast met het afsluiten van de overheidsopdrachten van de FOD FinanciŽn en voor andere federale overheidsdiensten. Zijn inbreng begint bij het opstellen van de bestekken tot aan de toekenning van de contracten in overeenstemming met de wetgeving betreffende overheidsopdrachten.


  Ken je onze app al? Hier vind je een antwoord op veel van je vragen, handige tips en nog veel meer.


  Bij de uitoefening van deze functies kom je mogelijk in contact met het publiek.


  Overeenkomstig het neutraliteitsbeginsel van overheidsinstanties en de door de FOD FinanciŽn uitgedragen waarden van transparantie en onafhankelijkheid, is het verboden om uiterlijke tekenen te dragen van gelijk welke ideologische, politieke of religieuze overtuiging of affiliatie. De FOD FinanciŽn staat dit enkel toe aan personeelsleden die niet rechtstreeks in contact komen met het publiek (KB 02/10/1937 houdende het statuut van het Rijkspersoneel - artikel 8, paragraaf 1).. Bijgevolg mogen de personeelsleden die rechtstreeks in contact komen met het publiek bij de FOD FinanciŽn geen uiterlijke tekenen dragen van gelijk welke ideologische, politieke of religieuze overtuiging of affiliatie, want dit zou kunnen resulteren in een ondermijning van het vertrouwen van het publiek in de volledige neutraliteit van de overheid en in de onpartijdigheid van de FOD FinanciŽn. Onder publiek wordt verstaan de burgers waarmee in contact gekomen wordt.


  Heb je vragen over de jobinhoud?


  Je vindt onze contactgegevens in de rubriek "meer info - contactpersonen" en via bovenstaande linken.


  Meer over de selectieprocedure?


  Call Center Dienst Wervingen
  FOD FinanciŽn
  Tel.: 02 572 57 71
  E-mail: infojobs@minfin.fed.be


  Heb je interesse in deze vacature maar zit je nog met wat onduidelijkheden, dan hebben wij hier de oplossing voor. Wij organiseren een infosessie waar we extra informatie zullen delen en waar we een antwoord zullen bieden op al jouw vragen.


  De infosessie gaat door op 29/06 via Teams van 18u Ė 19u, via deze link: Infosessie Jurist Ė ANG23280


  Indien je voor jezelf nog een beter beeld van de organisatie wil vormen, ga dan via deze link naar een aantal getuigenissen van jouw toekomstige collegaís en check zeker ook dit filmpje.  URL: Jurist (m/v/x) | Workingfor.be (werkenvoor.be)
Bookmark and Share
   

Retour ŗ la liste

Nouvelle recherche ?

Annonceurs et recruteurs : placez votre annonce sur DroitBelge.net